Баба Марта гостува на детска градина „Вяра, Надежда и Любов“
 Новини
Баба Марта гостува на детска градина „Вяра, Надежда и Любов“
27 Февруари 2017

     

Децата от детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ с трепет и много емоция посрещнаха Баба Марта. На празника те от ранни зори се заловиха да красят своята детска градина с бели и червени цветове. Работните ръчички на 234 дечица и целият екип с директорката Невин Камбер твориха всичките мартенички , необходими за украсата на стаите и двора. Осемте групи, коридорите, фоайето  и дръвчета на двора са закичени с бяло – червения символ.

Точно в 10.00 часа театър “Чар“ от гр. Пловдив ги изненада с постановката „Защо Баба Марта се сърди“?  Дългоочакваната старица пристигна при малчуганите с вретено и хурка и с пълна кошница червено – бели символи, за да закичи малките палавници за здраве. Те и поднесоха поздрав за добре дошла, изпълнявайки песнички и стихове и танци. Изгледаха и презентация за Баба Марта. А по – големите деца изиграха сценка и разказаха „Легенда за хан Аспарух.

Както всяка година, така и тази учениците от СУ „Йордан Йовков“ и техните преподаватели зарадваха малчуганите, като ги закичиха със  собствено изработени мартеници.

В замяна получиха от старицата мартенички – символ на  здраве, радост и късмет, за известяване края на зимата и настъпването на пролетта. На празника децата от детска градина „Вяра, Надежда и Любов“ прескачаха огън, за да прогонят злите духове и си пожелаха една по-хубава година. Накрая всички заедно тропнаха хорце.

Прочитания: 441 пъти

2018 © ДГ "Вяра, надежда и любов" гр. Кърджали. Всички права запазени.Webdesign